Böcker från A till Ö

Fingerlek

Den stora fingerleksboken 

 

Av Lena Hübinette Håkansson

Teckningar av Stefan Gustafsson

Hallgren & Björklund förlag 

 

Fingerleken ger barn kunskap och erfarenhet. Barn lär sig hela tiden. Förskolan ska förbereda barnen inför kommande uppgifter och leken i alla dess former skapar erfarenhet. Men de erfarenheterna skaffar sig barn också hemma. Det kan vara befriande med en vilopaus tillsammans med en vuxen, att få höra sin röst och berätta tillsammans och kanske få svar på sina funderingar. 

 

Lekarna ger även bra träning till de barn som behöver träna språk, finmotorik och koncentration. Det bästa av allt är att det blir lustfyllt. Alla ska ha roligt när man samlas en stund, vare sig det är i en barngrupp eller ett barn tillsammans med en vuxen i hemmet. 

 

Den stora fingerleksboken är verkligen en stor bok - uppslagen mäter den över åttio centimeter från kant till kant! Boken innehåller 34 olika fingerlekar uppdelade på de olika årstiderna och ger möjlighet att öva med både fingerlekar och motsatsord och att berätta om djur och natur. 

 

Det finns såväl korta och enkla fingerlekar som lite längre så man kan välja vad som passar barnets mognadsålder och utvecklingsgrad. Boken fungerar att arbeta med under flera år och passar barn i åldern 2–7 år och även uppåt.

 

Boken är utgiven av Hallgren & Björklund Förlag.