Uno-Larsson

Förlag Utsikten Stiftelse

 

Förlag Utsikten startades 1984 av författaren och förlagsdirektören Uno Larsson (1924–1997) i Varberg. Han ombildade förlaget till en stiftelse för att kunna bistå framför allt halländska skribenter och hembygdsföreningar med utgivning av böcker. Förlag Utsiktens bokproduktion övertogs 2010 av Utblick Media men utdelningen av författarpriset fortsätter som förut.

 

Styrelsen för Förlag Utsikten Stiftelse: Ingvar Andersson (ordförande), Varberg; Bertil Carlsson, Varberg; Stefan Gustafsson, Halmstad och Ann Thorzén, Spannarp.

 

 

Förlag Utsiktens författarpris

 

Tack vare låga omkostnader har Förlag Utsikten sedan 1999 kunnat dela ut författarpris till skrivare och hembygdsforskare i Halland. Utdelningen brukar ske i samband med hembygdsrörelsens länsfinal i frågesport i april. De senaste åren har prissumman utgjorts av 10 000 kronor vardera till två pristagare. För mer information, kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

 

140427-3021

Förlag Utsiktens författarpris 2014 utdelades den 27 april i Tofta bygdegård. Årets pristagare är dels Föreningen Halländska 1600-talskällor (Andreas och Anna Karlsson) som forskar och skriver om 1600-talet i Halland, dels Skällinge hembygdsförening som är i färd med att utarbeta socknens första hembygdsbok. Från vänster: Ingvar Andersson (ordförande i Förlag Utsikten), Anna Karlsson, Andreas Karlsson och Gunnel Klasson (ordförande i Skällinge hembygdsförening).

 

Tidigare pristagare

Läs mer...