Utblick Media - böcker och bilder

 

stina-breddare

 

Utblick Media producerar och ger ut böcker, främst med anknytning till Halland. Vi erbjuder också grafisk form och tecknade illustrationer av Stefan Gustafsson. Klicka in på vårt bildgalleri och se ett urval teckningar!

 

Vad är på gång? Klicka in på vår bilddagbok och se bilder från verksamheten!

 

Årets Hembygdsbok i Halland 2016

Hus och gator i Varberg - bilder och nostalgi från 1980-talet har av Halländska hembygdsrörelsen utsetts till Årets Hembygdsbok i Halland 2016. I den riksomfattande tävlingen om Årets Hembygdsbok i Sverige tilldelades boken ett hedersomnämnande. Så här lyder juryns motivering:

 

Med foton från i dag och för 40 år sedan dokumenteras centrala Varberg, gata för gata och hus för hus, då och nu. De sakligt neutrala bildtexterna låter bilderna tala för sig själva och vittna om hur rivningar och nybyggen kan förändra en stad – tyvärr sällan till det bättre. Den vackra boken, helt i färg och med ypperlig layout, kan med sitt omfattande material tjäna som väckarklocka och som förebild för andra som dokumenterar en hembygd under förvandling. / Olov Norin, Sveriges Hembygdsförbund

tidlos-tragedi.jpg

Varberg forr och nu

Varberg förr och nu

 

Av Björn Johansson

Utgiven av Hembygdsföreningen Gamla Varberg

 

Varberg har förändrats i snabb takt de senaste årtionderna. Hus byggs om eller rivs för att ge plats åt större och modernare byggnader. Butiker, kiosker, bensinmackar och andra näringsställen försvinner och ersätts med nya. I den här boken visar Björn Johansson i ord och bild hur dagens Varberg vuxit fram och formats. I korta bildtexter berättar han personligt och kunnigt om den kuststad han lärt känna utan och innan. Ett tidsdokument av betydelse - både nu och i framtiden.

 

Utgivningsår: 2017. Antal sidor: 280. ISBN 978-91-86709-81-5.