Utblick Media - böcker och bilder

 

stina-breddare

 

Utblick Media producerar och ger ut böcker, främst med anknytning till Halland. Vi erbjuder också grafisk form och tecknade illustrationer av Stefan Gustafsson. Klicka in på vårt bildgalleri och se ett urval teckningar!

 

Vad är på gång? Klicka in på vår bilddagbok och se bilder från verksamheten!

 

Årets Hembygdsbok i Halland 2016

Hus och gator i Varberg - bilder och nostalgi från 1980-talet har av Halländska hembygdsrörelsen utsetts till Årets Hembygdsbok i Halland 2016. I den riksomfattande tävlingen om Årets Hembygdsbok i Sverige tilldelades boken ett hedersomnämnande. Så här lyder juryns motivering:

 

Med foton från i dag och för 40 år sedan dokumenteras centrala Varberg, gata för gata och hus för hus, då och nu. De sakligt neutrala bildtexterna låter bilderna tala för sig själva och vittna om hur rivningar och nybyggen kan förändra en stad – tyvärr sällan till det bättre. Den vackra boken, helt i färg och med ypperlig layout, kan med sitt omfattande material tjäna som väckarklocka och som förebild för andra som dokumenterar en hembygd under förvandling. / Olov Norin, Sveriges Hembygdsförbund

utbrand.jpg

UllaredUllared

Folk och bebyggelse

 

Av Fagereds Pastorats Hembygdsförening

 

Denna digra volym på mer än 500 sidor i stort format är en dokumentation av Ullareds socken i Halland från tidigt 1600-tal till våra dagar. Från den tid då jord- och skogsbruk präglade bygden och fram till det Ullared som nu blivit ett av Sveriges största besöksmål. I boken presenteras alla gård, hus och torp och de som bott och verkat här. Här finns dessutom intressanta livsskildringar, historik över kyrka, skola, järnväg, båtsmän, samhällsutveckling och idrottsliv. Allt illustrerat med både nytagna färgbilder och gamla arkivbilder.

 

Utgivningsår: 2017. 504 sidor. ISBN 978-91-86709-79-2