Utblick Media - böcker och bilder

 

stina-breddare

 

Utblick Media producerar och ger ut böcker, främst med anknytning till Halland. Vi erbjuder också grafisk form och tecknade illustrationer av Stefan Gustafsson. Klicka in på vårt bildgalleri och se ett urval teckningar!

 

Årets Hembygdsbok i Halland 2017

Bland borgarbarn och busfrön - Barn och ungdomar i 1600-talets Halland av Andreas Karlsson och Anna Karlsson har av Halländska hembygdsrörelsen utsetts till Årets Hembygdsbok i Halland 2017.

hallandska-gruvligheter.jpg

jutanFrån säck till vägg

Produktion och relationer i Oskarström

 

Av Sven-Olof Olsson

Utgiven av Föreningen Gamla Halmstad

 

Oskarström var en gång Hallands enda köping. Vid Nissans strömmande vatten startade 1890 vad som utvecklades Sveriges ledande industri för jute-, sedan lin- och slutligen glasfiberprodukter. Berättelsen om Skandinaviska Jute Spinneri & Väveri AB visar hur världshändelser ger avtryck i ett litet samhälle genom att produktionen måste ändras eller läggas ner och rekrytering av arbetskraft får ställas om. I boken skildras också vardagslivet i en ort som påverkades av att de anställda kom från många olika länder, vilket bidrog till en alldeles egen bruksanda med svenska och utländska inslag.

 

Utgivningsår: 2016. Antal sidor: 248. ISBN 978-91-86709-69-3