Utblick Media - böcker och bilder

 

stina-breddare

 

Utblick Media producerar och ger ut böcker, främst med anknytning till Halland. Vi erbjuder också grafisk form och tecknade illustrationer av Stefan Gustafsson. Klicka in på vårt bildgalleri och se ett urval teckningar!

 

Vad är på gång? Klicka in på vår bilddagbok och se bilder från verksamheten!

 

Årets Hembygdsbok i Halland 2016

Hus och gator i Varberg - bilder och nostalgi från 1980-talet har av Halländska hembygdsrörelsen utsetts till Årets Hembygdsbok i Halland 2016. I den riksomfattande tävlingen om Årets Hembygdsbok i Sverige tilldelades boken ett hedersomnämnande. Så här lyder juryns motivering:

 

Med foton från i dag och för 40 år sedan dokumenteras centrala Varberg, gata för gata och hus för hus, då och nu. De sakligt neutrala bildtexterna låter bilderna tala för sig själva och vittna om hur rivningar och nybyggen kan förändra en stad – tyvärr sällan till det bättre. Den vackra boken, helt i färg och med ypperlig layout, kan med sitt omfattande material tjäna som väckarklocka och som förebild för andra som dokumenterar en hembygd under förvandling. / Olov Norin, Sveriges Hembygdsförbund

varberg-i-ord.jpg

karrabokenAlla har varit i Kärra

 

Utgiven av Kärra Vänner

 

Kärra norr om Varberg har ett långt mer spännande förflutet än vad de flesta kunnat föreställa sig. Genom byn löper den gamla Kungsvägen som från medeltiden varit genomfartsled för all trafik från Köpenhamn till Oslo. Alla som var på väg norr- eller söderut passerade därför Kärra. Närheten till maktcentra som Ås kloster och kungaborgen i Varberg har inte heller varit oviktig. I boken får vi en bred skildring av Kärras historia, med avstamp i forntiden. Vi kan också läsa särskilda avsnitt om laga skifte, badhusen, epoken med barnkolonier och slutligen planer för framtidens samhällsutveckling.

 

Boken är utgiven av Kärra Vänner i samarbete med Utblick Media. Författare är Agneta Boqvist, Gunnar Carlstedt, Berit Ganmyr, Lila Lo Gillefalk, Ragnar Hambraeus, Stellan Haverling, Lars-Arne Johansson, Eva Lilja, Eva Molander och Ulrika Selander Losman.

 

Antal sidor: 160. Utgivningsår: 2016. ISBN 9789186709617.