Utblick Media - böcker och bilder

 

stina-breddare

 

Utblick Media producerar och ger ut böcker, främst med anknytning till Halland. Vi erbjuder också grafisk form och tecknade illustrationer av Stefan Gustafsson. Klicka in på vårt bildgalleri och se ett urval teckningar!

 

Årets Hembygdsbok i Halland 2017

Bland borgarbarn och busfrön - Barn och ungdomar i 1600-talets Halland av Andreas Karlsson och Anna Karlsson har av Halländska hembygdsrörelsen utsetts till Årets Hembygdsbok i Halland 2017.

utbrand.jpg

hagbard-o-signeHagbard och Signe

Ett kärleksdrama baserat på en folksaga från vikingatiden

 

Av Peter Adler

 

Den tragiska berättelsen om kärleksparet Hagbard och Signe är en urgammal nordisk folksaga. Den nedtecknades på 1200-talet av den danske biskopen Saxo, men nämns redan av de gamla isländska skalderna. Ur Saxos krönika hämtade William Shakespeare skildringen av den danske prinsen Hamlet, och hans mästerverk Romeo och Julia har stora likheter med det drama som utspelas kring Hagbard och Signe. Det handlar om blodig maktmamp, försvar av hedern pch priset för förbjuden kärlek.

 

Författaren Peter Adler har gett Saxos tidlösa tragedi en form som gör den tillgänglig för nutida läsare, samtidigt som han följer den ursprungliga berättelsens huvudlinjer. Peter bor för övrigt på en av de platser som gör anspråk på att vara den ursprungliga skådeplatsen för det omskrivna kärleksdramat, byn Asige i Halland. Hans bakgrund som journalist och historiker ger skildringen närvaro och trovärdighet samt förstärker dess aktualitet i vår tid.

 

Berättelsen illustreras med teckningar av Stefan Gustafsson. Boken är utgiven av Asige hembygdsförening i samarbete med Utblick Media.

 

Antal sidor: 168. Utgivningsår: 2015. ISBN 978-91-86709-48-8